Charlotte Bjerregaards foredrag


Tag Danmarks første digitale uddannelse som certificeret børne-stressvejleder med to af landets førende eksperter på området, Pernille Thomsen og Charlotte Bjerregaard.


“StressBusters”

Bliv certificeret børne-stressvejleder


Flere og flere børn og unge udviser tegn på overbelastning af nervesystemet. Det kan komme til udtryk både fysisk og psykisk og kan opleves både i skolen og i hjemmet.  

Med denne digitale certificeringsuddannelse kan du som fagprofessionel få praksisnære kompetencer til at skabe en hurtig og effektiv helhedsindsats for børn og unge, der udviser stresssymptomer. Uddannelsen udbydes i samarbejde med seminarer.dk

Du kan få en introduktion til uddannelsen i denne video.

Hvad kan du som certificeret bio-psyko-social børne-stressvejleder?

Når du har taget uddannelsen som bio-psyko-social børne-stressvejleder, vil du være i stand til at: 

  • Spotte børn og unge, som reagerer med stresssymptomer. 
  • Tale med forældre og kollegaer om, hvordan man kan forstå disse symptomer. 
  • Forklare børn og unge om symptomerne og løsningerne på disse på en letforståelig måde. 
  • Afprøve forskellige tiltag for at se, om de har en gavnlig effekt på barnet/den unge.
  • Afhjælpe noget af den stress, som barnet/den unge oplever, og tale med barnet/den unge på en anderledes og bedre måde. 

Målgruppe og adgangskrav

Målgruppe: Lærere og pædagoger på almen- eller specialområdet, ergoterapeuter, fysioterapeuter, AKT- og inklusionseksperter, sundhedsplejersker og sygeplejersker.

NB! Uddannelsen er til fagprofessionelle med en professionsbachelor eller anden videregående uddannelse, samt erfaring med at arbejde med børn og unge i alderen 6 til 16 år. 

Omfang: Uddannelsen tager ca. 70 timer at gennemføre og omfatter 4 moduler, som varer ca. 1.5 timer* hver (* Varigheden er afhængig af den enkeltes læringstempo og repetitionsbehov). 


Pris: 7.995 kr. ekskl. moms (9.993,75 kr. inkl. moms)

Følgende er inkluderet i prisen:
Ca. 70 timers uddannelse
Adgang til 4 digitale moduler
Pensum, som blandt andet indeholder 2 hele bøger
Søhestemad-opskriftshæftet
Konkrete redskaber til print
Mulighed for chat med andre kursister
Fysisk supervision med underviserne
Certificering som bio-psyko-social børne-stressvejleder

Uddannelsens indhold

  • videooplæg og interviews med underviserne, praksiseksempler, tekst og billeder, konkrete redskaber til print, muligheden for at skrive dine egne refleksioner undervejs, øvelser, 8 obligatoriske tests (2 i hvert modul), mulighed for chat med andre kursister undervejs og obligatorisk og supplerende pensum 

Du får adgang til obligatorisk pensum, som blandt andet indeholder bøgerne: 

Thomsen, P. (2020). Børn, stress og søhestemad. Seminarer.dk. (e-bog) 

Thomsen, P., & Bjerregaard, C. (2017). Du skal huske at fodre din søhest: – En håndbog til stressramte børn og deres forældre. People’sPress. (tilsendes fysisk) 


Verden larmer, tempoet er højt, kravene er mange og det kan give uro, ængstlighed og stress i både krop og hjerne. Men hvad sker der egentlig i hjernen, når den udsættes for overbelastning og stress? Hvordan kommer det til udtryk i kroppen og hvordan barnet trives? Og hvordan afhjælper man det?


“Du skal huske at fodre din søhest”

En workshop om børn, overbelastning, ængstlighed og stress


En overbelastet stressramt barne-hjerne kan ikke lære noget, ikke overskue hverdagen, kommer ofte i konflikter eller vælger helt at undlade at komme i skole.

I denne workshop deler børnepsykolog Charlotte Bjerregaard og Fysioterapeut Pernille Thomsen ud af deres mangeårige erfaring i arbejdet med stress-ramte børn og deres familier og giver håndgribelige råd og vejledning til at lette en presset dagligdag.

Pernille sætter fokus på neurofysiologien bag overbelastning, ængstlighed og stress samt hvorledes det påvirker de områder i hjernen, der sørger for følelsesmæssig regulering og eksekutive funktioner.

Charlotte giver råd og vejledning til hvorledes den overbelastede barne-hjerne kan aflastes således, at forudsætninger for læring og trivsel understøttes

Workshoppen vil indledningsvis tage afsæt i det neurofysiologiske og neuropsykologiske fundament. Efterfølgende vil der åbnes op for tiltag i praksis og hvorledes vi identificerer overbelastning hos børnene. Fokus vil være på den praksis workshoppens deltagere arbejder i.


Se mere om Pernille og Charlottes arbejde på Facebook;
“Søhestemad – børn, stress og overbelastning” og www.søhestemad.dk

Læs gerne bogen; “Du skal huske at fodre din søhest”

Varighed; 7 timer inkl. frokostpause.

Målgruppe; Skoler og daginstitutioner.


Finder du ikke det, du søger?

Charlotte Bjerregaard og Ulla Dyrløv holder også gerne foredrag om andre emner indenfor børn og familiers trivsel. Du er velkommen til at sende din forespørgsel her.