Ulla Dyrløv

Hvem er jeg?

Jeg hedder Ulla Dyrløv og driver til daglig Familiepsykologisk Praksis sammen med Charlotte Bjerregaard

Privat har jeg tre voksne børn.

Jeg ser verden med børns øjne

Jeg er født i Grønland og boede der indtil 2. klasse. Det var svært at komme til Danmark og leve i en helt anden kultur. Jeg blev hurtigt indbegrebet af en ballademager og enhver lærers skræk. Da jeg var 12 år, fik min far kræft og skulle dø – jeg lavede nu mere ballade end nogensinde før. Da han nogle år senere døde, og ingen af mine lærere tog fat i mig, besluttede jeg mig for, at jeg ville være en voksen, der talte med børn, der havde det svært, og jeg ville kunne huske, hvordan det var at være barn. Derfor er jeg blevet en voksen, der se verden gennem børns øjne.

Humor

Humor er en stor del af min måde at arbejde på. Vi skal kunne grine sammen om vores udfordringer. Hvis der er brug for det, fortæller jeg gerne om mine matematikfærdigheder, der er strandet på 6. klasses niveau, eller måske endda om dengang jeg sagde anus og cosinus i stedet for sinus og cosinus, fordi nerverne havde fået fuldstændig fat i mig.

Som forælder kan du høre om, at jeg glemte mit ene barns kagedag, eller da jeg som højgravid blev afprøvet af mit 2-årige barn i en overfyldt bus, fordi hun krævede sit helt eget sæde. Jeg gør det for at skabe tryghed og en afslappet atmosfære, der forhåbentlig vil hjælpe dig som forælder til ikke at føle dig hverken mislykket eller udstillet.

Min faglige baggrund

Jeg har i min studietid altid beskæftiget mig med børn. Især har jeg interesseret mig for, hvad der skal til for at et barn udvikler sig af en sund sti. Jeg blev færdiguddannet i 1999 og startede i PPR som skolepsykolog, hvor jeg arbejdede de første seks år. Jeg blev autoriseret af psykolognævnet i 2004. Charlotte og jeg arbejdede sammen i PPR og besluttede os for at starte Familiepsykologisk Praksis i august 2006. Jeg er desuden godkendt specialist i klinisk børnepsykologi.

Jeg har siden efteruddannet mig i systemisk arbejde med familier og børn under Dr. Eia Asen på Marlborough Family Service (nu en del af Anna Freud Center) og deltaget i flere kurser og workshops med Dr. Peter Fonagy, Dr. Eia Asen og Haim Omer. Desuden har jeg i 10 år fungeret som børnesagkyndig ved de nordsjællandske retter, hvor jeg har arbejdet med særligt konfliktfyldte skilsmisser, og hvordan man bedst kan tage vare på barnet i dette felt.

“Vi sidder ikke inde med svarene på alverdens problemer, men vi har gennem vores uddannelser og erfaringer udviklet mange effektive værktøjer til at hjælpe mennesker videre, når de oplever, at livet er svært.”